Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /var/www/fs1/3/machiner/public_html/includes/menu.inc).

Solutions for Silence käytännössä

Tutkimus. Tutustumme ensin laitteistoon ja tuotantoprosesseihin sekä yrityksenne ihmisiin. Näin saamme selville, minkälaisia kokemuksia, odotuksia ja toiveita laitesuunnitteluun kohdistuu. Varsinainen meluntorjunta ja äänenhallinta alkavat melun lähteiden etsimisellä.

Suunnittelu. Suunnittelutyö tähtää hiljaisuuteen. Suunnittelu sisältävät laite- ja systeemisuunnittelua sekä melutasojen arviointia. Suunnittelussa ei turvauduta vain näppituntumaan, vaan ääntä ja värähtelyitä sekä näiden mallintakeinoja mitataan, mallinnetaan ja simuloidaan.

Mittaus ja mallinnus. Mittaamme, mallinnamme ja simuloimme koneiden tai komponenttien dynaamisia ominaisuuksia ja vuorovaikutusta. Näin saamme tarkkaa tietoa eri äänilähteistä ja voimme suunnitella entistä paremmin toimivia laitteita. Käytämme melunlähteiden etsinnässä nykyaikaisimpia mittaus-, simulointi- ja mallinnustyökaluja yhdistettynä kokemukseen. Näin saamme selville, mikä on matalin mahdollinen saavutettavissa oleva äänitaso.

Mittaus-setupit. Simulointien tueksi suunnittelemme ja toteutamme mittausjärjestelyjä. Usein yhdistämme vibroakustisia ja hyötytoiminnan mittauksia, jolloin saatavissa on huomattavasti tarkempaa tietoa kuin koko koneen mittauksissa. Erityisen hyödyllisiä tällaiset mock-upit ovat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. Toimitamme myös kaiuttomia ja puolikaiuttomia tiloja erityisesti elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Analysointi. Analysoimme tulokset ja listaamme melunlähteet tärkeysjärjestykseen. Otamme huomioon sen, mikä on melunlähteiden vaikutus koko laitteen suorituskykyyn ja tehokkuuteen. Melutasojen määrittely ei aina yksin riitä, vaan usein myös äänen korkeuden ja vaihtelun vaikutukset laitteen toimintaan tulee huomioida.

Projektinhallinta. Olemme asiantuntijoita projektien teknisessä koordinoinnissa ja hallinnassa. Ohjaamme halutessanne yrityksenne tai tuotteidenne TKI- ja suunnitteluprosesseja ja tuemme samalla osa-alueiden kehittämistä.

Koulutus. Koulutamme yritysten työntekijöitä systeemiajatteluun, dynaamisiin ilmiöihin, mittauksiin, laskentaan, mallinnukseen ja simulointiin. Ohjaamme myös myyjiä löytämään koneakustiikan mahdollisuudet kilpailuetuna.