Tuoteäänenlaadusta ja koneakustiikasta

Kategoria:

Osuipa Lokin Tapion LinkedInissä linkittämä tuoteäänenlaatua käsittelevä artikkeli silmään ja pani kirjoittamaan pari riviä. Orkkis artikkeli löytyy (http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203406404578074671598804116.html#.

Maailmalla noista kuluttajatuotteisiin liittyvistä äänenlaatuasioista on puhuttu jo ainakin 20 v. Mutta en muista koskaan aikaisemmin törmänneeni teemaan moisessa laajuudessa.

Ainakin pari jutun ansaitsee koneakustikon huomion. Otetaan ensi Sharpie markers. Voisiko olla paljoa yksinkertaisempaa tuotetta, jossa äänensynty niin oleellinen osa itse tuotteen toimintaa. Ilmeisesti kitkallinen kosketus kynän ja paperin välissä saa aikaan "scritch-scratch" -äänen, joka on tuotteideoiden hylkäys-/hyväksymisperuste.  

Toisen esimerkkini on Dyson. Meilläkin on tuollainen 400 E imuri, joka kiljuu kuin sika tapettaessa. Hyvä, että ovatten heränneet tarpeeseen. Laitoin heille työhakemuksen reilu puolenkymmentä vuotta sitten. En saanut edes vastausta, vaikka jo silloin tarjosin heille muita keinoja kuin artikkelissa mainitut tärinäneristimet ja uretaanin.  Elämä on;)